Golfa schysst

Smarta tips från golfförbundet på hur du kan golfa schysst!

Fina spelytor, bra speltempo och säker golf bidrar till roligare spel för alla som befinner sig på golfbanan – medlemmar, gäster, banpersonal och andra. Här är sju korta filmer med tips på hur du golfar schysst!

Laga nedslagsmärken

Lagar du ditt nedslagsmärke rätt återställs gräset inom ett dygn – medan ett olagat märke riskerar att bli kvar på greenen i flera månader.

Lägg tillbaka torvor

Tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla golfbanan i gott skick. Slår du upp en torva med klubban, lägg tillbaka den och trampa till så växer gräset fast igen.

Kratta bunkern rätt

Det är enklare att slå bollen från en jämn och välkrattad bunker. Så här gör du det schysst både för andra spelare och banpersonalen.

Var rädd om hålkanterna

Visst är det bra att kunna putta med flaggan i. Men ta ur flaggan innan du plockar upp bollen, så riskerar du inte att skada hålkanten.

Spara tid på green

Smarta tips på hur du kan hålla ett bättre speltempo och spara tid på och runt green utan att behöva stressa på golfbanan.

Spela säker golf

Både boll och klubba är hårda och rör sig med hög hastighet. Du behöver därför se till att ingen riskerar att bli träffad. Så här gör du för att spela säkert.

Var rädd om banpersonalen

Det är banpersonalen som ser till att vi kan spela golf på fina och välvårdade banor. De har alltid företräde på banan.

Tack!

Om vi alla hjälps åt att spela golf på ett schysst sätt – vårdar banan, håller ett bra speltempo och är rädda om varandra och banpersonalen – så kommer golfbanan att vara en ännu härligare plats att vara på.

Hjälp gärna till och påminn varandra när du är ute och spelar. Tillsammans kan vi arbeta för att alla i bollen hjälps åt att golfa schysst.